Seurat

Tiedot seuroista…

Branchit ja seurat
Kuten monissa muissakin lajeissa Suomessa, Shorinji Kempo -toimintaa pyörittävät paikallisella tasolla voittoa tuottamattomat rekisteröidyt yhdistykset – seurat. Seurojen toimintaa ohjaavat niille kullekin hyväksytyt yhdistyksen säännöt, jotka taas noudattavat Suomen yhdistyslakia. Yhdistykset hoitavat harjoituspaikkojen vuokraamisen, jäsenmaksujen keräämisen ja muut toiminnan kannalta olennaiset raha- ja hallintoasiat. Kenellekään vetäjälle ei makseta palkkaa tai palkkiota ohjaamisesta. Shorinji Kempo seurat kuuluvat Suomen Shorinji Kempo liittoon – FSKF Finnish Shorinji Kempo Federation, joka taas kuuluu kansainväliseen World Shorinji Kempo Organization:iin – WSKO.

Mikä on ”Branch”
Maailmanlaajuisesti WSKO:n alainen toiminta on organisoitu ns. Branch:eihin – japaniksi Shibu. Branch on englantia ja tarkoittaa ”oksaa” tai ”haaraa”. Sen toimintaa johtaa Branch Master – jap. Shibu-cho, pääopettaja, jonka on oltava vähintään 3. Dan ja hänellä on oltava WSKO:n hyväksyntä toiminnalle. Branch Masterin vastuulla on koko Branchin opetus ja toiminta. Hänellä on usein Assistant Branch Master ja apuopettajia auttamassa. Tiukkojen perustamisvaatimusten tavoitteena on pitää Shorinji Kempo opetuksen taso korkeana.

Shorinji Kempo seura tai harjoituspaikka ei ole aina itsenäinen Branch vaan voi toimii jonkin virallisen Branchin alaisuudessa. Näin tapahtuu usein, kun toiminta on alkamassa uudella paikkakunnalla. Shorinji Kempoa ei ole mahdollista harrastaa kuulumatta WSKO:n hyväksymään branchiin, jota johtaa WSKO:n hyväksymä Branch Master.

Kaikissa Brancheissä ja harjoituspaikoissa harjoitella samaa Shorinji Kempoa, samoja tekniikoita ja filosofiaa, samoilla vyökoevaatimuksilla. Harjoittelijat ovat tervetulleita vierailemaan missä tahansa Branchissä sekä Suomessa että muualla.

Harrastuspaikat
Suomessa Shorinji Kempoa voi harrastaa seuraavissa harjoituspaikoissa/seuroissa: (LINKIT)

Helsingin Shorinji Kempo ry.
Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry.
Hämeenlinnan Shorinji Kempo ry.
Jyväskylän Shorinji Kempo ry.
Lahden Shorinji Kempo ry.
Laukaan Shorinji Kempo ry.
Länsi-Helsingin Shorinji Kempo ry.
Mariehamn Shorinji Kempo ry.
Mikkelin Shorinji Kempo ry.
Säynätsalon Shorinji Kempo ry.
Vaajakosken Shorinji Kempo ry.
Vantaan Shorinji Kempo ry.